Oameni enervanti

polyglot

Colaboratorii de la firma de traduceri limbi straine Craiova doresc sa precizez inca de la inceput ca epitetul “enervant” trebuie luat in gluma. Traducatorii de limbi straine din Craiova nu au cum sa fie suparati pe acei oameni care vor aparea mai jos, pentru simplul motiv ca ii admira. Pe cine? Pe acei poligloti de pretutindeni din lume, poligloti care s-au remarcat prin numarul impresionant de limbi pe care le cunosc. Iata pe cativa dintre ei:

Dikembe Mutombo, un fost jucator NBA, poate vorbi engleza, franceza, portugheza, spaniola, Tshiluba, Swahili sau Lingala, acestea trei din urma fiind, potrivit spuselor unuia dintre interpretii de conferinte din Craiova, limbi de pe continentul african.

Alexander Arguelles, un profesor american care poate citi si vorbi (fluent!!!) in, tineti-va bine, va rugam, TREIZECI SI SASE de limbi.

Timothy Doner, un student de doar saptesprezece ani, care poate vorbi in jur de douazeci de limbi, pe langa cele de circulatie internationala, mai avand in bagajul de competente si Xhosa (un dialect sud-african, potrivit colegilor de la traduceri flamanda Craiova), Hindi sau Ojibwe (o limba a bastinasilor nord-americani).

Swami Rambhadracharya, lider spiritual indian, expert in sanscrita si artist polivalent care vorbeste un numar impresionant din limbile care populeaza tara sub-continent. Un amanunt, irelevant in opinia colaboratorului celui hatru de la centrul de interpreti conferinta Craiova este ca acest hiperpoliglot este orb de la varsta de doua luni.

Ioannis Ikonomou, traducator grec la Comisia Europeana, poate vorbi fluent treizeci si doua de limbi.

Steven Mosher, un cercetator in stiinte sociale american, specializat in demografia si civilizatia chineza, care vorbeste numeroase variante ale chinezei, japoneza si cateva limbi din Europa.

Toti acesti poligloti sa afla inca in viata, dar traducatorul de germana din Craiova a insistat sa il mentionam si pe marele actor Peter Ustinov (1921-2004), care, datorita originii mixte, vorbea fluent engleza, franceza, italiana, spaniola, rusa si se descurca si cu turca si greaca.

Lista se opreste aici, desi ar putea continua, nu din invidie, ci pentru ca traducatorii din Craiova se simt motivati sa isi reia pregatirea si sa mearga si mai departe in aceasta aventura minunata a limbilor straine.

Sursa imagine: www.dsbigham.net.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

One thought on “Oameni enervanti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.