Cateva ponturi pentru o calatorie sigura

travel-tips

La biroul de apostile Craiova vin multe persoane care se pregatesc sa plece in strainatate si, din vorba in vorba, s-a ajuns la discutii despre cum este mai bine sa te protejezi cand calatoresti. Colaboratorii de la biroul de supralegalizari Craiova le-au prezentat partenerilor lor cateva sfaturi pe care s-au gandit apoi sa vi le impartaseasca si voua.

Ideea de baza este ca tehnologia, desi ajuta in anumite situatii, asa cum vom vedea mai jos, reprezinta si un factor suplimentar de risc.

Pentru inceput, colaboratorii de la biroul de traduceri certificate de nastere Craiova au insistat ca toate documentele care nu sunt necesare pentru calatorie sa ramana acasa. E lucru stiut ca un portofel standard include o varietate imensa de carduri si alte documente si suntem siguri ca doar o mica parte sunt utile intr-o alta tara, insa pierderea ar pricinui cu certitudine batai de cap.

Ce nu trebuie sa lipseasca, insa, din setul de documente al calatorului este asigurarea de calatorie. Aceasta, impreuna cu actele indispensabile, ar trebui sa se regasesca scanate intr-un dispozitiv electronic (telefon inteligent sau laptop) si chiar trimise de calator catre el insusi pe mail, in foarte nefericitul caz cand si acesta se pierde.

Insa proliferarea mijloacelor digitale si posibilitatile sporite de a-ti accesa email-ul si alte aplicatii online vine cu un set de riscuri. De aceea, este recomandat sa nu va accesati mail-ul personal, nici pe cel de serviciu si, cu atat mai putin contul bancar, prin intermediul unor conexiuni la Internet nesigure, cum ar fi cele din restaurante sau alte locuri publice. Tot legat acest aspect, ar fi indicat sa schimbati codurile PIN si parolele la email-uri imediat ce ati revenit in tara de origine, pentru a preveni astfel posibilitatea ca acestea sa fi fost inregistrate undeva (asa numit-ul “key logging”).

Daca totusi aveti nevoie sa corespondati electronic, creati o adresa speciala pentru aceasta calatorie si comunicati-o celor care au cele mai mari sanse sa va contacteze in aceasta perioada.

Telefoanele inteligente au nevoie de o atentie sporita, deoarece exista tendinta fiecaruia dintre noi sa ne gestionam intreaga viata de pe aceste mici dispozitive. Totusi, ar mai fi mai bine ca in timpul unei calatorii sa dezinstalati toate aplicatiile care ar avea legatura cu date personale sau financiare.

Sursa imagine: www.hotelscheap.org.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.