Ciudatenii ale englezei

english_facts

Gandindu-se ca va aflati undeva pe plaja, unde soarele dogoreste, iar briza se simte puternic, colaboratorii de la biroul de traduceri acte engleza Craiova s-au gandit sa nu va inoportuneze cu vreo poveste ampla si plina de detalii despre una dintre limbile mapamondului. Dimpotriva, au opinat traducatorii de acte engleza Craiova, s-ar potrivi mai bine ceva de vacanta, niste curiozitati care sa destinda si sa informeze in acelasi timp. Astfel, colaboratorii de la traduceri documente engleza Craiova au adunat cateva ciudatenii legate de limba lui Shakespeare si a lui Martin Luther King.

“Euouae”, un termen muzical medieval, este cuvantul cu cele mai multe vocale consecutive. Daca stam si ne gandim mai bine, este si singurul cuvant format numai din vocale!

“Screeched”, care inseamna ca o persoana a facut un sunet ascutit si enervant, precm profesoara de matematica pe tabla prost stearsa, este cel mai lung cuvant format dintr-o singura silaba din limba engleza.

“Unprosperousness” care s-ar traduce prin lipsa de prosperitate sau, in limbaj mai actual, criza, este cel mai lung cuvant din engleza in care fiecare dintre literele sale este folosita de cel putin doua ori.

Cuvintele “facetiously”, “abstemiously” si “arseniously” includ toate vocalele (chiar si pe y) in ordine alfabetica. Cuvantul “duoliteral”, le contine pe toate (mai putin pe Y) in ordine alfabetica inversa.

Cu cele 45 de litere ale sale, “pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis” (numele unei boli) pare a fi cel mai lung cuvant din engleza. Sa verifice cine o avea rabdare.

“Feedback” este cel mai scurt cuvant din engleza care contine literele a, b, c, d, e si f.

“Floccinaucinihilipilification” este cel mai lung cuvant din engleza care nu contine litera e.

“Bookkeeper” si “bookkeeping sunt singurule cuvante din engleza care au trei litere duble consecutive.

Cuvantul “therein” are doar sapte litere, dar contine zece cuvinte care pot fi formate din literele sale, aranjate consecutiv: the, there, I, he, in, rein, her, here, ere, herein.

Propozitia “The quick brown fox jumps over the lazy dog” contine toate literele alfabetului.

Sursa imagine: www.voxy.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.