Filme de Craciun

christmas_movies

Craciunul nu e departe, iar colaboratorii de la biroul de traduceri urgente Craiova ii simt deja aroma, asa ca nu e de mirare ca discutiile pe tema sa au inceput sa abunde. Deoarece se presupune (subliniem “presusupune”) ca vor avea mai mult timp, colaboratorii de la firma de traduceri urgente Craiova si-au facut deja liste: de cumparaturi, de cadouri de asteptat de la Mos Craciun sau de filme de vazut. Ajunsi in acest punct, traducatorii de documente urgente Craiova s-au intrecut in a-si prezenta optiunile, care, reunite, au produs o frumoasa lista pe care o recomandam oricui:

Bad Santa (2003) – Billy Bod Thorton este cel mai antipatic Mos Craciun pe care l-am vazut vreodata, insa tocmai figura sa nebarbierita si tigara in coltul gurii il fac asa de haios in costumul cel rosu.

A Christmas Carol (1951) – ecranizarea superbei povesti a lui Charles Dickens, concentrata pe fidelitatea fata de textul romanului si cu un Scroodge foarte reusit. Daca nu va pasioneaza filmele alb-negru, exista si versiuni mai recente.

Un conte de Noël (2008) – pentru cei care doresc sa se mai scuture de ploaia de filme anglo-saxone de gen, exista aceasta poveste tragi-comica despre o familie nu foarte functionala care se vede reunita de Craciun.

The Nightmare before Christmas (1993) – un film de animatie extraordinar din punct de vedere vizual, in care regele orasului de Halloween descopera urbea Craciunului, insa nu prea intelege conceptul.

Miracle on 34th Street (1947) – asa cum spuneam despre Billy Bob Thorton ca este cel mai antipatic Mos Craciun, tot asa putem spune despre Edmund Gwenn ca este cel mai veridic Mos Craciun, avand un rol atat de emotionant, incat ii poate convinge si pe cei mai sceptici dintre noi.

How the Grinch Stole Christmas (2000) – aratarea verde si gandul ca in spatele grimaselor ei este irepetabilul Jim Carey sunt motive suficiente pentru a vedea aceasta amuzanta parabola despre frumusetea Craciunului.

Home Alone (1990) – daca ne spuneti ca nu l-ati vazut niciodata pana acum, nu va credem. Sub nicio forma.

It’s a Wonderful Life (1946) – exista un motiv pentru care americanii difuzeaza acest film in fiecare an. E atat de bun, incat il poti vedea in oricare perioada a anului. Insa, de Craciun, e altceva. E magnific.

Sarbatori fericite!

Sursa imagine: www.screeeningfilm.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.