Libaneza si povestea ei

le-map

Cautand o limba a mapamondului asupra careia sa se aplece pentru a-i dezvalui povestea, colaboratorii de la traduceri limbi arabe Craiova s-au oprit asupra zonei Libanului si a limbii care se vorbeste aici. Unul dintre traducatorii de araba din Craiova a mentionat ca libaneza este o forma de araba, insa prezinta multe particularitati care merita mentionate.

Aceste particularitati provin din istoria milenara a zonei Libanului, in care s-au succedat si intersectat diverse culturi si civilizatii. Drept urmare cosmopolitismul populatii libaneze se manifesta prin multilingvism – acestia vorbesc araba libaneza, engleza si franceza si nu rareori le amesteca in cadrul aceleiasi discutii.

Araba libaneza prezinta cateva deosebiri de varianta standard a arabei moderne, una dintre acestea fiind la nivelul silabelor. Daca in araba standard nu poate exista decat o consoana la inceputul unei silabe, fiind urmata obligatoriu de o consoana, libaneza are la inceput doua consoane.

Din punct de vedere al morfologiei, aceasta contine structuri mai simple, fara variatii de mod sau caz (dupa cum au mentionat traducatorii de limbi rare din Craiova).

Acordurile verbale in gen si numar sunt necesare pentru orice fel de subiect, indiferent daca acesta este mentionat sau nu.

Asa cum e de asteptat, vocabularul prezinta multe imprumuturi, din franceza, greaca, turca otomana si, intr-o mai mica masura, din engleza.

Libaneza are mai multe dialecte, dintre care cele mai importante sunt: cel din Beirut (la randu-i subimpartit in diverse variante), cel din Beqaa sau cel din zona muntilor Libanului.

Sursa imagine: www.travel.state.gov.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.