Eticheta in email-uri

email-etiquette

Vremea corespondentei scrise de mana a trecut demult, au opinat colaboratorii de la traduceri corespondenta de afaceri Craiova. Singurele scrisori tiparite pe care le mai primim sunt de la institutiile publice, in special de la cele financiare, au apreciat cu un pic de naduf traducatorii de corespondenta de afaceri Craiova. Oricum, un lucru este cert: email-ul ca forma de comunicare a devenit preponderent, astfel ca n-ar strica sa stim cateva reguli de baza in a redacta unul, s-au gandit colaboratorii de la traduceri de afaceri Craiova.

Un prim lucru important ar fi scrierea unui subiect al email-ului clar si informativ, scopul fiind unul aproape pragmatic: daca o persoana primeste zeci de mesaje intr-o zi, le va acorda atentie in functie de importanta pe care le-o confera.

Asigurati-va ca email-ul contine o formula de salut si una de incheiere. Politetea functioneaza pe plan verbal si la fel se intampla si in scris.

Daca formula de adresare contine si numele destinatarului, verificati ca acesta sa fie scris corect. Nu vreti sa incepeti email-ul cu o gafa!

Am incheiat paragraful anterior cu un semn al exclamarii. In mail, ar fi bine ca numarul acestora sa fie foarte scazut, spre deloc chiar. In niciun caz nu mutiplicati semnele de exclamare si nici folosirea punctelor de suspensie nu e o idee foarte buna. Cuvintele scrise cu litere capitale pot atrage atentia, ce-i drept, insa pot fi percepute si ca stridente.

Cititi email-ul dupa ce l-ati terminat, iar, daca este un mesaj foarte important, mutati privirea de la ecran pentru un minut sau doua, apoi reveniti si reciti-l. In felul acesta, puteti detecta orice fel de greseli de ortografie care se strecoara inevitabil chiar si textele tastate de cei mai atenti dintre noi.

Sursa imagine: www.empirecareers.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.