Carti de-ale lingvistilor

steven pinker language instinct

A citi este o pasiune fundamentala a colaboratorilor de la traduceri reviste de specialitate Craiova, pe care o recomanda oricui, indiferent de profesie sau inclinatii. Pentru cei din breasla, totusi, traducatorii de articole academice Craiova au compilat o lista de titluri de carti care au legatura cu lingvistica si cu domeniul limbilor:

Why You Say It – cartea lui Webb Garrison exploreaza originea a peste 500 de expresii idiomatice din limba engleza.

The Language Instinct – o lucrare foarte consistenta a lui Steven Pinker despre procesele psihologice si cognitive care duc la manifestarea limbii.

The F Word – un pic de lipsa de inhibitii e necesara pentru a o urmari pe Jesse Sheidlower in istoria culturala a unei obscenitati.

The Elements of Style – o carte celebra, scrisa de William Strunk si E.B. White, care se constituie intr-un foarte eficient ghid stilistic.

The Power of Babel – desi autorul, John McWhorter, este specialist, modul cum prezinta caile de evolutie a familiilor de limbi este accesibil publicului larg.

Don’t Sleep, There Are Snakes – Daniel L. Everett ne poarta intr-o fascinanta calatorie prin jungla amazoniana si ne ghideaza prin modul de a comunica al indigenilor.

Vanishing Voices – o lucrare scrisa intr-o nota mai sumbra, in care autorii Daniel Nettle si Suzanne Romaine prezinta declinul multor limbi de pe mapamond, accentuand si ideea, la care colaboratorii de la traduceri articole de specialitate Craiova subscriu, ca a le proteja ar oferi mai multe beneficii decat a le lasa sa dispara.

Sursa imagine: www.goodreads.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s