Carti despre carti

happy bookers

Sezonul cald, in timpul caruia se poate citi in parcuri sau sub umbrele (pe plaje, evident, dupa cum s-au exprimat cu speranta colaboratorii de la traduceri greaca Craiova), se instaleaza, in ciuda unor rabufniri de ploaie cand si cand. Ca urmare, traducatorii de greaca din Craiova se gandesc deja la ce vor citi, insa le-a venit ideea sa exploreze si cateva carti care se au ca subiect chiar pe ele insele:

Empires of the Word: A Language History of the World – cartea lui Nicholas Ostler este, asa cum o arata si numele, o istorie cuprinzatoare a limbile care au insotit dezvoltarea civilizatiilor, precum si a motivelor pentru care unele s-au raspandit, iar altele au disparut.

Instant Expert: Collecting Books – pentru cei carora le place sa colectioneze carti, Matthew Budman pune cap la cap un veritabil manual despre ce merita colectionat, despre producerea cartilor si valoarea autografelor, dar si despre intreaga retea de conferinte, magazine online sau reviste dedicate bibliofililor.

The Happy Bookers: A Playful History of Librarians and Their World from the Stone Age to the Distant Future – in cheie evident umoristica (vezi ultima parte a titlului), autorii Richard Armour si Campbell Grant merg pe urmele acestor pastratorii ai cartilor de-a lungul secolelor.

The Joy of Reading – o ampla declaratie de dragoste a lui Charles Van Doren fata de citit, care ne arata ce este frumos in cartile pe care le-am ratat si de ce ar merita sa le redeschidem pe cele pe care le-am lecturat deja.

Why We Read What We Read: A Delightfully Opinionated Journey through Bestselling Books – titlul e suficient sa explice ce anume isi propune aceasta carte scrisa de Lisa Adams si John Heath, in care vom afla de ce foarte multi dintre cei care se considera cititori inversunati lectureaza cateva zeci de carti identice in fiecare an.

Sursa imagine: www.goodreads.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.