Jocurile si invatarea englezei

Planescape-torment

Nu este parinte care sa nu se fi plans vreodata de faptul ca nu isi mai vede copiii facand altceva decat jucandu-se pe calculator, au constatat colaboratorii de la traduceri site-uri Craiova. Insa tot traducatorii de site-uri din Craiova si-au adus aminte ca au fost unele jocuri video care i-au ajutat foarte mult in invatarea englezei, pentru ca au presupus multe conversatii si interactiuni cu obiecte din diverse domenii, asa ca s-au gandit sa le recomande cateva parintilor ingrijorati:

Baldur’s Gate si Baldur’s Gate II – doua jocuri de referinta din categoria denumite RPG (role playing game), in care jucatorul interactioneaza cu multe personaje si are multe optiuni de dialog, astfel incat volumul de expunere la engleza este foarte mare.

Planescape Torment – un joc similar cu cele doua de mai sus, dar cu un limbaj mai elevat, mai poetic, destinat utilizatorilor experimentati de limba engleza; este remarcabil si prin dilemele morale pe care le propune.

Sanitarium – un joc tulburator, dar coerent in demersul sau, in niciun caz destinat jucatorilor de varste fragede, ci mai degraba adolescentilor si chiar maturilor; traseul prin psihicul tulburat al unui cercetator si drumul sau catre lumina presupune interactiuni cu diverse personaje si obiecte, fapt care contribuie la dezvoltarea vocabularului.

Seria Broken Sword – in special primele trei jocuri sunt o foarte buna metode de a dezvolta vocabularul in diverse domenii, la fel ca in Sanitarium, dar si de a gusta si asimila jocuri de cuvinte si utilizari mai subtile ale unor expresii.

To the Moon – destinat celor care utilizeaza engleza la un nivel intermediar, acest joc simplu si emotionant prezinta o idee inspirata din filmul Inception si are destule dialoguri acide intre cele doua personaje principale, incat sa aiba efecte benefice asupra dobandirii unei simt al limbii.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis – un joc mai vechi, dar foarte reusit, care ii va purta pe cei care il parcurg prin diverse destinatii de pe mapamond, in cautarea legendarului oras si care le va facilita dobandirea de elemente de vocabular din istorie, arta si altele.

Sursa imagine: www.wikipedia.org.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s