Riscurile traducerilor realizate intern

traduceri_interne

Chiar daca la biroul de traduceri juridice Craiova vin clienti din tot spectrul de public al unei astfel de activitati, de la persoane fizice la companii, nu le-a scapat traducatorilor de documente juridice din Craiova faptul ca organizatiile, de regula cele mari sau chiar multinationale, sunt mai reticente in a apela la serviciile unor firme specializate. Ca urmare, au realizat o analiza a argumentelor care arata de ce ar fi benefic pentru companiile mari sa procedeze in acest sens:

Companiile mari nu apeleaza la firme de traduceri specializate deoarece activitatile de traducere sunt distribuite angajatilor externi. De obicei, insa, aceste activitati nu sunt incluse in lista de responsabilitati contractuale a angajatului.

Acest fapt are mai multe multe urmari. Volumul de munca al angajatului creste, iar timpul alocat celorlalte activitati, ca si traducerii in sine scade, atragand si o scadere a calitatii ei.

Chiar daca angajatul beneficiaza de inalte competente lingvistice, aceasta nu presupune intotdeauna si un nivel corespunzator al abilitatilor de traducere, iar calitatea finala a livrabilelor nu este la nivel asteptat.

La randul sau, acest fapt ii poate atrage angajatului admonestari din partea superiorilor pe cale ierarhica, ceea ce va duce la demotivarea sa si in privinta altor activitati si la dezvoltarea sentimentului ca este exploatat.

In cazul in care angajatul desemnat cu traducerea intampina dificultati in traducerea unor termeni foarte specializati, poate apela la persoane din afara companiei, pe care le cunoaste ca avand competente in domeniu. Pe langa o calitate uneori indoielnica a raspunsurilor primite, aceasta metoda incalca prevederea confidentialitatii referitoare a informatiilor din cadrul companiei.

Sursa imagine: www.mintcommunications.net.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s