Calatorind in Turcia cu masina

calatorie-in-turcia

Evenimentele de acum cateva luni din Turcia au cam domolit avantul celor care voiau sa calatoreasca in aceasta tara, insa, pe masura ce lucrurile s-au linistit (sau oamenii s-au obisnuit cu gandul lor, au opinat colaboratorii de la traduceri documente auto turca Craiova), sunt din ce in ce mai multi cei care se aventureaza din nou peste Bosfor. Dintre acestia, sunt destui cei care aleg sa calatoreasca cu automobilul, iar traducatorii de documente auto turca Craiova au de lucru in a traduce actele necesare unei astfel de expeditii, astfel ca s-au gandit sa va impartaseasca unele sfaturi utile in aceasta privinta.

Conform site-ului Ministerului Roman al Afacerilor Externe, anumite rute sau localitati sunt supuse unor interdictii (cum ar fi calatoria in timpul noptii sau in anumite intervale orare), astfel ca o documentare prealabila in privinta acestora ar fi foarte utila.

O alta chestiune importanta este aceea ca, daca o persoana a intrat pe teritoriul Turciei cu autoturismul pentru care detine toate documentele legale, aceeasi persoana trebuie sa fie cea care paraseste teritoriul Turciei cu autoturismul, iar, in cazul unei situatii exceptionale in care e nevoit de un alt mijloc de transport, trebuie sa notifice autoritatile. De asemenea, daca masina stationeaza intr-un loc o durata mai lunga de doua sau trei zile, se va folosi un loc special amenajat si se va incheia un contract cu o firma sau persoana abilitata.

In cazul in care automobilul va fi condus de o alta persoana decat proprietarul, intrarea in Turcia nu va fi permisa decat prin prezentarea la vama a documentelor vehiculului (inclusiv asigurarea internationala de tip carte verde), precum si o imputernicire (procura) din partea proprietarului autoturismului, tradusa in limba turca de catre un traducator autorizat, autentificata la notar, legalizata si apostilata.

In cazul unor unor autoturisme inchiriate, se va traducem legaliza si apostila contractul de inchiriere, prevederi valabile si in cazul unor vehicule achizitionate in sistem leasing.

Sursa imagine: www.hasnainc.wordpress.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s