Ce este titlul de calatorie?

passport

In perioada cand foarte multi romani plecati in strainatate revin in tara si are loc iuresul reinnoirii documentelor de tot felul, colaboratorii de la traduceri permise de sedere Craiova sunt intens solicitati, insa au si prilejul de a afla diverse istorisiri de peste hotare. Una dintre povestile care a reaparut este situatia, nu foarte placuta, in care pasaportul unei persoane expira inainte ca aceasta sa aiba ocazia sa se intoarca pentru a-l schimba. Traducatorii permise sedere Craiova au aflat ca, pentru astfel de cazuri, se poate apela la un titlu de calatorie.

Pentru eliberarea unui astfel de document, este nevoie sa va adresati ambasadelor si consulatelor Romaniei. Un aspect de retinut este ca acest act nu substituie intru totul pasaportul, este valabil doar pentru intoarcerea in Romania si are o valabilitate de maxim 30 de zile.

Pentru a calatori din nou in strainatate, sunt necesare demersurile pentru obtinerea unui nou pasaport, iar titlul de calatorie expirat se va depune la autoritatile competente odata cu cererea pentru eliberarea pasaportului.

Documentele necesare pentru obtinerea unui titlu de calatorie sunt: cerere completata si semnata de solicitant; pasaportul anterior, daca acesta exista.

In cazul mai neplacut al pierderii sau furtului pasaportului, documentele necesare obtinerii titlului de calatorie sunt: atestatul politiei eliberat in urma declaratiei de pierdere sau furt; declaratia privind imprejurarile pierderii pasaportului; un document de identitate, cu fotografie, eliberat de autoritatile romane (buletin de identitate, carte de identitate, permise de conducere auto, livret militar), in original si copie xerox.

In eventualitatea cea mai nefericita in care nu detineti nici un alt document romanesc de identitate, este necesara identificarea in Romania, operatiune care se va realiza de catre ambasada sau consulat.

Pentru detalii, consultati site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.ci.stanwood.wa.us.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s