Ce acte rezolvi la ambasade

ambasade-romania

Gerul si ninsorile par a fi paralizat deplasarile in Romania, insa colaboratorii de la traduceri acte notariale Craiova sunt de parere ca, pe masura ce inaintam in 2017, calatoriile in tara si in strainatate se vor intensifica. In aceste conditii, activitatea ambasadelor Romaniei din alte tari va spori, iar traducatorii de acte notariale Craiova s-au gandit sa faca o scurta prezentare a tipurilor de documente pe care acestea le pot elibera pentru cetatenii romani aflati in strainatate.

Ambasadele si consulatele Romaniei pot efectua o serie de operatiuni notariale care sa asigura ca actele intocmite de cetatenii romani in strainatate produc efecte juridice pe teritoriul Romaniei. Aceste operatiuni sunt: autentificarea procurilor si declaratiilor; legalizarea copiilor de pe inscrisuri; legalizarea traducerilor; legalizarea semnaturilor.

Ambasadele si consulatele Romaniei nu pot efectua operatiuni notariale in ceea ce priveste incheierea unor contracte, intelegeri, donatii sau alte acte de dispozitii, tranzactii judiciare, confirmari de hotarari judecatoresti, de documente de studii, documente de vechime in munca, documente privind stagiul militar, testamente, actiuni in justitie sau cereri adresate autoritatilor romane.

In vederea efectuarii acestor operatiuni notariale, persoanele interesate trebuie sa se prezinte personal la sediul ambasadei sau consulatului si sa se legitimeze cu un acte de identitate valabil.

Procurile si declaratiile trebuie redactate in limba romana si nu pot fi autentificate, daca prezinta precizari neconforme cu legislatia romana, ordinea de drept sau siguranta nationala.

In functie de tara, procurile si declaratiile intocmite de cetatenii straini pot fi folosite in Romania si in lipsa autentificarii ambasadei sau consulatului strain.

Pentru mai multe detalii referitoare la care dintre tari intrunesc aceasta conditie, dar si despre alte aspecte ale operatiunilor notariale efectuate de catre ambasadele Romaniei, va recomandam sa consultati site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Sursa imagine: www.mae.ro.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.