Traducerile in cadrul investigatiilor penale

proceduri-judiciare

Deoarece traim intr-o lume cosmopolita, in care populatiile sunt creuzete cu o multime de etnii, colaboratorii de la traduceri juridice Craiova au observat ca nu sunt rare cazurile cand cetateni ai unui stat ai Uniunii Europene sunt implicatii in investigatii de natura penala intr-un alt stat decat cel de bastina, uneori chiar fara a cunoaste limba in care se desfasoara procedurile judiciare. Ca urmare, traducatorii de documente juridice Craiova s-au gandit sa prezinte cateva aspecte cheie ale prevederilor legale care guverneaza aceste proceduri la nivelul Uniunii Europene.

Atat interpretarea, cat si traducerea pot fi necesare in cadrul unor astfel de proceduri.

Interpretarea se asigura persoanelor suspectate sau acuzate care nu vorbesc sau nu inteleg limba in cazul unor proceduri precum: interogatoriile efectuate de politie, intalnirile dintre client si avocat, audierile in fata instantei sau audieri intermediare, necesare investigatiei.

Se poate folosi interpretarea prin videoconferinta, prin telefon sau Internet, in cazul in care nu este necesara sau posibila prezenta fizica a interpretului.

Referitor la traduceri, acestea vizeaza transpunerea in limba inculpatului sau acuzatului a unor documente esentiale, precum decizia de privare de libertate a unei persoane, orice rechizitoriu sau act de inculpare si orice hotarare judecatoreasca, dar si a altor documente pe care oricare dintre parti le solicitat pentru traducere.

In anumite situatii, exista o derogare de la aceste proceduri, adica o traducere orala sau un rezumat oral al documentelor esentiale pot fi fi furnizate in locul unor traduceri scrise, insa numai in cazurile care prezinta o motivatie intemeiata.

Sursa imagine: www.irishtimes.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.