Ponturi pentru un interviu pe Skype

A da un interviu este o mare provocare, iar formele pe care le poate lua aceasta variaza, pe masura ce tehnologie progreseaza, au opinat colaboratorii de la biroul traduceri documente online Craiova. O forma noua de interviu care a luat amploare este pe cel de pe Skype, incluzand si latura video, dar care nu este acelasi cu interviul fata in fata, asa ca traducatorii de documente online Craiova au compilat cateva sfaturi utile pentru o astfel de situatie.

Documentarea care se recomanda pentru orice alt fel de interviu ramane valabila si aici, mai ales pentru a deduce stilul de imbracaminte pe care sa il adoptati: daca firma favorizeaza tinutele formale, purtati ceva apropiat, daca are un stil mai relaxat, adoptati-l la randul vostru.

Chiar daca slujba pe care o vizati presupune lucru de acasa, nu lasati mediul familiar (si deseori un pic dezordonat) sa se vada pe fundal. Faceti un pic de curatenie sau alegeti un loc unde astfel de detalii nu sunt vizibile.

In legatura cu acest detaliu, se recomanda sa nu lasati prea multe detalii personale sa fie vizibile, chiar daca prin asta incercati sa transmiteti un mesaj favorabil intervievatorului.

Chiar si un interviu fata in fata poate fi exersat, iar acest lucru este si mai usor in cazul unuia pe Skype. Regizati o simulare de interviu cu un prieten si inregistrati-o, pentru a vedea apoi cum aveti postura, dictia sau atitudinea generala.

Inchideti ale ferestre sau aplicatii sau comutati pe mut sunetele de notificare ale acestora.

Nu va temeti sa aveti notite de ajutor cu voi, dar nu le tineti la vedere si nici nu cititi de pe ele intr-un mod care sa bata la ochi. Folositi-le doar pentru a va spori increderea si calmul in timpul interviului.

E greu sa aveti control asupra tehnologiei, insa nu strica sa aveti o varianta de rezerva sau sa il avertizati pe intervievator in avans ca exista rsicul unor intreruperi.

Priviti spre camera, nu spre ecran, astfel se va mentine impresia contactului vizual cu intervievatorul.

Zambetul, natural, nu studiat, ramane o componenta esentiala a unui interviu de succes, indiferent ca acesta se desfasoara fata in fata, la telefon sau pe Skype.

Sursa imagine: www.tylerandco.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.