Conditii de calatorie in Belarus

Exercitarea dreptului la vot este esenta democratiei, iar colaboratorii de la biroul de traduceri limba rusa Craiova nu s-au sfiit de curand sa faca uz de al lor. Constatand, ca, de bine, de rau, democratia avanseaza pretutindeni, traducatorii de rusa din Craiova si-au adus aminte de o tara aparte din Europe, Belarus, asa ca s-au gandit sa exploreze conditiile de calatorie intr-acolo.

Incepand cu vara anului 2018, cetatenii romani pot intra fara viza in Belarus pentru o perioada de cel mult 30 de zile de la trecerea prin punctul de control de la Aeroportul Minsk-2 si numai daca iesirea se face prin acelasi loc.

Aceste prevederi se aplica doar in cazul calatoriilor cu avionul si nu au mai au valabilitate, daca intrarea in tara se face prin orice alt punct de control si trecere a frontierei.

Pentru intrarea in Belarus in regim fara viza, cetatenii romani trebuie sa detina pasaport valabil sau alt document similar cu valabilitate minima de 180 de zile sau 6 luni, o polita de asigurare medicala, valabila in Belarus, precum si mijloacele banesti (al caror cuantum este stabilit de autoritatile belaruse) necesare pentru sederea in aceasta tara.

Cetatenii romani care calatoresc in Belarus cu alte mijloace de transport sau care doresc sa intre pe teritoriul acestui stat prin alte puncte de control decat Aeroportul Minsk-2, este necesara obtinerea vizei. Reprezentantele diplomatice ale Republicii Belarus, precum si Biroul Directiei Consulare din cadrul MAE local de pe aeroportul Aeroportul National Minsk sunt singurele autoritati care emit vize de intrare in Republica Belarus.

Cetatenii straini care intentioneaza sa ramana in Belarus mai mult de 5 zile lucratoare, sunt obligati sa se inregistreze la autoritatile Ministerului de Interne din aceasta tara. Pentru strainii cazati la unitati hoteliere, inregistrarea se efectueaza automat de catre acestea.

Cetatenii romani care viziteaza Belarus sunt sfatuiti sa evite zonele cu nivel ridicat de radiatii, situate in partea de sud a tarii.

Pentru mai multe detalii referitoare la conditiile de calatorie in Belarus, puteti consulta site-ul Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

Sursa imagine: www.whc.unesco.org.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.