Stam acasa si ne jucam cu limbile straine

Intreruperea cursurilor scolare i-a pus pe multi parinti in situatia de improviza si gasi activitati pentru copiii lor, astfel incat acestia sa nu se plictiseasca si isi continue studiile, au remarcat colaboratorii de la biroul de traduceri rapide Craiova. Ca urmare, pentru a contribui la superbul efort global, traducatorii in regim rapid Craiova va ofera cateva recomandari de site-uri unde se gasesc diverse jocuri de invatare a unei limbi straine:

www.macmillandictionary.com – sectiunea dedicata jocurilor de pe site-ul acestei cunoscute edituri vin in mai multe forme: cele de grafica interactiva, cele de tip chestionar, de asemenea interactive, si cele de forma unui careu in care trebuie identificate diverse cuvinte care vin sub forma unui PDF, putand fi tiparite.

www.cookingwithlanguages.com – site-ul ofera diverse idei de jocuri, printre care si deja clasicul ”Spanzuratoare”, care nu necesita neaparat un calculator, unele putand fi jucate chiar si numai oral (de exemplu, cel in care naratorul propune tema ”Vin la picnic si aduc… pentru ca…”).

www.50languages.com – o varianta a indragitului joc in care trebuie descoperita si memorata pozitia unor perechi de cartonase identice, de data aceasta intr-o varianta lingvistica si care permite asocierea oricaror doua limbi, fiecare dintre cuvinte beneficiind si de imagine si pronuntie in limba respectiva.

www.gamestolearnenglish.com – o varietate de jocuri de tip ”drag and drop” (”tragere si plasare”), destinate celor mai mici dintre elevi si care le permit sa inveti cuvinte si structuri gramaticale de baza prin asocierea cuvant – imagine.

www.digitaldialects.com – un veritabil tezaur de joculete interactive, cele mai multe despre limba engleza, fara a se limita la aceasta (de exemplu, exista o sectiune dedicata japonezei), la care se adauga si niste foarte inspirate joculete de geografie.

www.namethatlanguage.com – un joc simplu, dar pasionant, in care jucatorii sunt invitati sa asculte un fragment audio si sa recunoasca limba in care se vorbeste (la inceput pare, usor, dar devine foarte dificil cand, printre variante, incep sa apara limbi mai putin cunoscute).

Sursa imagine: www.eslgamesworld.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 255andrinacraciun@gmail.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.