Provocari in cresterea unui copil bilingual

copil bilingual

Traim intr-o lume globalizata, iar familiile in care parintii provin din medii lingvistice diferite nu mai sunt de mult o noutate. Un rezultat firesc al acestei situatii este, spun colaboratorii de la traduceri certificate de nastere Craiova, suma de provocari in a creste copii bilinguali.

Traducatorii de certificate de nastere Craiova au precizat ca traim intr-o lume moderna, in care nu mai exista bariere culturale atat de puternice. Chiar si asa, cand unul dintre parinti provine dintr-un mediu traditional, rudele mai varstnice pot avea obiectii sau chiar reactii adverse la ceea ce s-ar numi, generic, pierdere culturala. Unele studii arata ca, in familiile de imigranti, pierderea limbii native are loc chiar de la a treia generatie.

O alta temere exprimata de anumiti parinti ar fi invatarea de catre copil a doua limbi in acelasi timp ar conduce la un progres mai lent. Argumentul ca micutii ar fi nevoiti sa proceseze un volum dublu de informatii pare a sta in picioare, desi pare a fi, totusi, contrazis de incredibila lor capacitate de asimilare.

Din aceasta provocare rezulta alte doua. Una ar fi ca limbajul folosit de copii va fi imprecis si va combina elemente din ambele limbi, fapt care le poate dauna in ulterior in mediul scolar, in care va predomina una dintre aceste limbi. O solutie propusa la aceasta problema ar fi parintii sa se puna de acord asupra utilizarii doar a unei limbi in primi anii ai vietii copilului, cand au loc primele achizitii lingvistice, pentru ca apoi, cand fundamentele ei sunt stabile, sa introduc in conversatiile zilnice si pe cea de-a doua.

O alta ar fi o problema la nivelul studiului matematicii. La prima vedere, nu pare o provocare insurmontabila, insa cateva exemple sunt ilustrative: in romana 96 se pronunta simplu nouazeci si sase, dar in germana este “sase si nouazeci”, iar in franceza “de patru ori douazeci si saisprezece”.

Sursa imagine: www.raisesmartkid.com.

Daca aveti nevoie de noi, ne gasiti la 0761 431 2550723 678 986/andrinacraciun@gmail.com.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.